Rae külavanemad kogemusi vahetamas Läänemaal

19.-20. september

Rae Valla Alevike- ja Külavanemate Seltsi väljasõit viis Läänemaale.

Esimesena külastasime Haeska külamaja ja sügislaata. Saime põhjaliku ülevaate kirjutatud projektidest ja nende elluviimistest. Nägime pea poolteist tundi kestvat uskumatult vahvat kohalike isetegevuslaste etendust (A. Kivirähk), mis tegi olemise nii rõõmsaks ja kadedaks, et edasi sõites arutlesime nähtu üle veel tükk aega. Mõned fraasid tekstist tekitasid naeruitsitusi rohkelt ka täna.

Eile lõunaks jõudsime Kiidevale. Praegune ja endine külavanem rääkisid Kiideva Külaseltsi tegemistest, samuti sellest millised üritusi korraldatakse ja milliste projektide toel on valminud laululava, korrastatud rannaäär ja linnuvaatlustorn.

Õhtuks jõudsime Puisesse. Peatusime Puise rannal värskelt avatud 1944. aasta paadipõgenike mälestusmärgi juures. Ilus.

Puise Nina talus saime koolituse pillidest, mis on kasutusel pärimusmuusikas. Ei puudunud ka laul ja tants. Küsimusi ja küsimustele vastuseid esitati palju.

Kõrvalhoones kaesime Aapo Puki Kunstikooli värskelt toimunud IV maalilaagri töid. Soovijatele võimaldati töid ka kaasa osta.

Tänane hommik viis meid Matsalu Rahvusparki. Loodumajas vaadatud Fred Jüssi pildiprogramm „Matsalu aasta. Elu Matsalus jääst jääni“ andis aimu niitudel ja roostikus elavate asukate rohkusest ja nende toimetamistest.

Käisime Penijõe matkarajal, vaatetornis nähtu andis enne pikka bussisõitu veelgi rõõmsama meele ja virgutuse.

Aitäh võõrustajatele ja korraldajatele ja seltskonnale!

Toetatud Kohaliku omaalgatuse programmist 2020. aasta kevadvoor.

Leidus paat. Pool oli läinud
Kultuur kannab. Haeska taluteatrit kaemas